Πιλοτικό πρόγραμμα στον Δήμο Δωρίδος

Γίνε ένα από τα πρώτα μέλη της Ecogenia και βοήθησε μας να δημιουργήσουμε ορειβατικά μονοπάτια για την ανάδειξη του οικοτουρισμου στην Δωρίδα

Είσαι μεταξύ 18-28 ετών; Θέλεις να αφήσεις πίσω τις ανέσεις της αστικής ζωής για μια μοναδική ορεινή εμπειρία; Θα σε ενδιέφερε να περάσεις 10 εβδομάδες υποστηρίζοντας την ανάπτυξη του οικοτουρισμού στην Ελλάδα;

Ψάχνουμε νέους ανθρώπους με όρεξη για δουλειά να γίνουν μέλη της ομάδας μας και να συμβάλουν ενεργά στην βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας. Αν θέλεις να κάνεις τη διαφορά στην κοινότητά σου και νοιάζεσαι για την κλιματική αλλαγή, μπορείς να κάνεις το όραμά σου πράξη. Κάνε αίτηση και γίνε μέρος ενός νέου περιβαλλοντικού κινήματος!

Play Video

Λεπτομέρειες

Περιοχή: Δήμος Δωρίδος, Δημοτική Ενότητα Βαρδουσίων

Ημερομηνία: 29/04/22 – 1/07/22

Καθημερινό πρόγραμμα εργασίας: 09:00 – 14:00

Μηνιαίος μισθός: €484 μεικτά για πενθήμερη μερική απασχόληση.
Η διαμονή παρέχεται από την Ecogenia.

Υπεύθυνος: Project Manager

Περίληψη

Τα προγράμματα στα οποία εργάζονται τα μέλη της Ecogenia βασίζονται στην κοινότητα με στόχο την προώθηση της ατζέντας βιώσιμης ανάπτυξης σε τοπικό επίπεδο. Για το πρώτο πιλοτικό πρόγραμμα της Ecogenia, τα μέλη μας θα εργαστούν για 10 εβδομάδες σε ένα έργο κατασκευής μονοπατιών οικοτουρισμού στην περιοχή της Δωρίδας. Η Δωρίδα ανήκει στον Νομό Φωκίδας και  βρίσκεται περίπου 1,5 ώρα βόρεια της Ναυπάκτου. Το όραμα της τοπικής ηγεσίας είναι να αναπτύξει ένα δίκτυο μονοπατιών πεζοπορίας στην κοινότητά τους, δημιουργώντας μια κουλτούρα διατήρησης και χτίζοντας παράλληλα ένα απαραίτητο θεμέλιο αειφόρου τουρισμού και ανάπτυξης στην περιοχή. Αυτό το πολυετές πρόγραμμα θα εκπαιδεύσει και θα κινητοποιήσει ομάδες για τη δημιουργία ενός ισχυρού δικτύου μονοπατιών, ενώ παράλληλα θα συνεργαστεί με την τοπική ηγεσία για το σχέδιο βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης.

Στην πρώτη φάση αυτού του πολυετούς έργου, τα μέλη της Ecogenia θα κατασκευάσουν, θα επισκευάσουν και θα συντηρήσουν ορειβατικά μονοπάτια, καθώς και κάλυψη άλλων αναγκών που μπορεί να προκύψουν κατά τη διάρκεια της διαμονής μας στην Δωρίδα.

Τι θα κερδίσεις από τη συμμετοχή σου στην Ecogenia:

  • Μία μοναδική εργασιακή εμπειρία: θα γίνεις μέλος μιας ομάδας νέων ανθρώπων με κοινούς στόχους και θα ξεκινήσεις έτσι την καριέρα σου στη βιώσιμη ανάπτυξη!
 
  • Συνολικά 250 ώρες αφιερωμένες στην ανάπτυξη του οικοτουρισμού στην ελληνική επαρχία
 
  • Μισθός 484€/μήνα
 
  • Κάλυψη διαμονής για τη διάρκεια του προγράμματος
 
  • 10 εβδομάδες επαγγελματική κατάρτιση και εκπαίδευση σε θέματα σχετικά με τη βιωσιμότητα